Om mig

Skrev sagor redan som barn
Jag skrev sagor redan som barn. En av dem blev en teater som spelades upp i skolan. Från tonåren och många år framåt låg sagoskrivandet slumrande inom mig. Men så en dag väcktes det plötsligt till liv igen. Det var som om en osynlig vän försynt knackade på och när jag väl började skriva resulterade det i berättelsen "Spökskrinet" och en fantasy-saga på många hundra sidor.
Med orden som byggklossar
I dag är författandet av sagor och barn- och ungdomsböcker en betydelsefull del av mitt liv. Jag fascineras av att ge mina inre sagovärldar liv och färg med orden som byggklossar.

När sagor tänder ljus
En stor inspirationskälla är min dotter. En sen kväll på Island, inte långt från Reykjavik, såg hon upp på mig från sängen och sa: ”Mamma, när du berättar dina sagor tänds en lampa i mitt hjärta”. 

Utanför sagomakeriet
När jag inte är i mitt sagomakeri och skriver på mina berättelser, arbetar jag som skribent och webbredaktör. Det har jag gjort i större delen av mitt yrkesverksamma liv. 
Fotograf: Evelina Carborn
Slutligen ...
Jag har studerat praktisk filosofi, konstvetenskap, gemmologi (läran om ädelstenar), marknadskommunikation & PR, arkitekturhistoria, näringsmedicin och funktionsmedicin. Idag är det framför allt dramaturgi och UX som ligger högst på listan.