Om mig

Jag skrev sagor redan som barn. En av dem blev en teater som spelades upp på Långbergsskolan i Strängnäs - där jag gick i låg- och mellanstadiet. Från tonåren och många år framåt låg sagoskrivandet slumrande djupt inom mig.

När jag väl började skriva igen resulterade det i en fantasy-saga på många hundra sidor. Det var fantastiskt kul att jag äntligen hade kommit igång med mitt skrivande igen. 
I dag är författandet av barn- och ungdomsböcker en betydelsefull del av mitt liv. Jag fascineras av att ge mina inre sagovärldar liv med orden som byggklossar. Här är några exempel på böcker som jag har skrivit: Poltergeisten, Århundradets gangsterkupp och Äventyr i havsdjupen.

Mina inspirationskällor är bland andra arkeologi, parapsykologi, historia, mystik, relationer och inte minst vår dotter. En sen kväll på Island, inte långt från Reykjavik, såg hon upp på mig från sängen och sa: ”Mamma, när du berättar dina sagor tänds en lampa i mitt hjärta”. 

När jag inte är i mitt sagomakeri och skriver på mina berättelser, arbetar jag som content creator, skribent och webbredaktör. Det har jag gjort i större delen av mitt yrkesverksamma liv. 
Fotograf: Theresia Köhlin
Slutligen ...
Jag har studerat marknadskommunikation & PR, arkitekturhistoria, copywriting, praktisk svenska, konstvetenskap och gemmologi (läran om ädelstenar). I dag läser jag creative writing och dramaturgi när tiden tillåter.

Läs mer om mig på Ordalaget Bokförlag och Idus Förlag.