Århundradets 
gangsterkupp

KAPITELBOK - 6 till 9 år
Med illustrationer av Katarina Vintrafors

ÅRHUNDRADETS GANGSTERKUPP
Kapitelbok - 6 till 9 år
Del 3 i serien om Morris och hans äventyr med änglapappan | Idus Förlag

I en underjordisk gravkammare upptäcker Morris och hans systrar en karta från 1500-talet och en mystisk ädelsten. De tre syskonen dras genast in i en farofylld och spännande skattjakt. Men hur ska de lyckas när världens värsta gangstrar lurar i skuggorna och gör allt för att överlista dem?

Följ med till Kom El Shoqafas katakomber i den egyptiska staden Alexandria. De underjordiska gravkammare, som höggs ut ur bergen, 35 meter under marken, för mer än 2100 år sedan. Kliv in i Draculas ökända slott Bran i Transsylvaninens skogarna. Klättra på de branta klipporna upp till Dunnottar, ett av Skottlands mest hemsökta slott, och häng med till häxornas magiska ö, Blå Jungfrun.

Färden går genom rymden i det svävande lyxtåget, Orion Tiotusen.

Bokserien om Morris och hans äventyr med änglapappan kryddas alltid med faktarutor. Visste du till exempel vilka det är som spökar på slottet Dunnottar? Vem Dracula var på riktigt? Och varför du absolut inte får ta med dig en sten från ön Blå Jungfrun? I Århundradets gangsterkupp får du svaren.

Önskar du en signerad bok? Varmt välkommen med din beställning här.

Sagt om boken

”Århundradets gangsterkupp är ett storslaget äventyr. Fyra olika länder, faktarutor och historiska nedstamp - allt inlindat i ett äventyrligt sagoskimmer.”
- Erika Svernström, barnboksförfattare och journalist
Min sons favoritserie! Min son älskar böckerna med änglapappan, hans barn och deras äventyr. Vi har nästan sträckläst alla tre så fort vi fått hem dem och för första gången i hans snart sjuåriga liv ber han bett mig (pappa) att jag ska lägga honom på kvällarna för att han vill läsa dem med mig. Spännande, fantasifrämjande, roliga, utbildande och ett väldigt bra och utvecklande språk. Han vill bara ha mer!
 - Petter, 15 november 2020
Jag har just läst ut Århundradets gangsterkupp. Blev förtjust i språket, äventyret och inte minst faktarutorna. Att varva fakta med skönlitteratur är ett intressant grepp. Rekommenderas varmt till andra lärare för högläsning eller som enskilt läsande i klassrummet.
- Svensklärare 1-7 år