Äventyr i havsdjupen 


Nyhet! Provläs här 
Kapitelbok - 6 till 9 år
Med illustrationer av Katarina Vintrafors
ÄVENTYR I HAVSDJUPEN
Kapitelbok - 6 till 9 år
Del 2 i serien om Morris och hans äventyr med änglapappan | Idus Förlag

I undervattensfarkosten Bertilda, i kapitelboken Äventyr i havsdjupen, tar änglapappan med Morris och hans systrar på en fantastisk äventyrsjakt efter en ovärderlig nyckel. Legenden viskar att en kopia av den ska finnas gömd i någon av de sedan länge bortglömda och sjunkna städerna på havens botten.

Men någon vill dem illa och gör allt för att stoppa dem. Morris är säker på att det spökar på Bertilda. Och det är inte bara spöken som lurar i mörkret. Havet är fyllt av läskiga varelser som försvårar deras uppdrag. 

Under äventyrets gång får du följa med till Rungholt, Nordens Atlantis, och den sjunkna grekiska staden Pavlopetri, där invånarna bodde i tvåvåningshus med rinnande vatten och toaletter redan för 4000 år sedan. Du får också besöka ruinerna av Kleopatras storslagna palats på havsbotten utanför den egyptiska staden Alexandria. Och dyka ner utanför Taiwans kust och besöka Yonagunis mystiska ruiner och pyramider.

Bokserien om Morris och hans äventyr med änglapappan kryddas alltid med kul och lärorika faktarutor. I Äventyr i havsdjupen får du bland mycket annat svar på vad världens minsta haj heter och var Nordens Atlantis finns. Hur gammal Kleopatra var när hon blev drottning över Egypten. Och vem Kraken egentligen är. 

I Äventyr i havsdjupen får du också veta hur du blir en korallernas beskyddare. Ps. För varje såld bok skänker vi 5 kr till WWF:s projekt Rädda haven.

Önskar du en signerad bok? Varmt välkommen med din beställning här.

Sagt om boken

”Äventyr i havsdjupen tar oss med på en vådlig undervattensresa, från havet utanför Danmark, genom Medelhavet till Stilla Havet. Under resans gång besöker Nellie, Morris och lilla Ella tillsammans med sin änglapappa sjunkna städer och palats. (...) De besöker Rungholt, Pavlopetri, Kleopatras sjunkna palats på Antirhodos, där Nellie i smyg norpar en ring, och Yonagunis undervattensruiner. (...) De livfulla, svartvita illustrationerna matchar texten perfekt ...”
Betyg 4 av 5. Mycket bra.
- Kerstin Hagstrand-Velicu, BTJ-häftet nr 19, 2018
”Äventyr i havsdjupen är en riktigt bra äventyrsbok som är fylld med massa intressanta fakta om havets bortglömda städer, alla gömda skatter och havets underbara djur- och naturliv. (...) en perfekt högläsningsbok för unga som är extra intresserade av alla mystiska undervattensplatser och märkliga havsdjur.” Betyg 4 av 5.
- Gullis lästips
”Äventyr i havsdjupen är Cecilia Rojeks andra bok om änglapappan. Den är fin och det är roligt att den handlar om vattnet. Vi läste den högt och gillar att det bland annat handlar om miljö. Morris, Ella och Nellie ser änglapappan och hänger med honom på ett fantastiskt äventyr i vattnet. Man blir sugen på att leta reda på legendens nyckel och se historiska platser själv. Faktarutorna gick jag tillbaka till själv efter att jag läst boken. Boken får 5 av 5 av mig och min lillebror. Bra bok att prata om döden också. Vi läste denna bok innan vi läste ettan och det går bra det också. Katarina Vintrafors och Älva Uggla har ritat de fina bilderna.”
- Gustavs bokhylla
”(...) Boken är lätt att högläsa med bra flyt och bokens sidor bara susar iväg under läsningen. (...) Känns verkligen som en bok som blir smygläst lite för sent på kvällen av barn som inte kan låta bli att läsa bara ett kapitel till!” - Barnboksfamiljen
”Stort tack för fina böcker och mysig läsning. Nu under våren har vi läst bägge böckerna som du har skrivit. Barnen har suttit som trollbundna och sett fram emot nästa kvälls lässtund och fortsättningen om änglapappans och barnens äventyr. Det var intressant även för mig och jag har nu fått uppslag på några nya dykresemål!"
 - Elisabeth