POLTERGEISTEN

Kapitelbok - 9 till 14 år
Del 1 i serien Spöksyn | Ordalaget Bokförlag
POLTERGEISTEN
Kapitelbok - 9 till 14 år
Del 1 i serien Spöksyn | Ordalaget Bokförlag

Ett spökäventyr i spännande miljö. 
En mörk hemlighet döljer sig i det gamla stadspalatset från 1600-talet. Buller på natten, en stark lukt och en vitklädd dam som glider genom rummen.

Med mamma, pappa och katten Gilbert flyttar tolvåriga Tuva in i det gamla Stiernkranska huset mitt i Gamla stan. Redan första veckan börjar mystiska poltergeistfenomen. En skåplucka envisas med att slå upp om nätterna, och i det gamla överskåpet hittar Tuva ett ouija-bräde märkt Eleonora Rask och årtalet 1931.

Ofrivilligt blir Tuva ledd till att nysta upp de trådar som avslöjar Stiernkranskas mörka hemlighet. I takt med att poltergeistaktiviteterna ökar blir Tuvas föräldrar alltmer övertygade om att Tuva ärvt morfars psykiska ohälsa. I skolan får Tuva också det svårt och mobbas av de s.k. isprinsessorna. Som tur är dyker den trettonårige Dante upp och blir hennes vän. Men varför verkar alla andra ignorera honom?

I Poltergeisten vävs övernaturliga fenomen, mobbning och vänskap samman i en skräck och relationsroman. Första och fristående delen i serien Spöksyn.

Önskar du en signerad bok? Varmt välkommen med din beställning här.

Sagt om boken

”... Här skildras övernaturliga fenomen men också nog så konkreta och reella otäckheter som mobbning och utanförskap. Frågan är vad som är otäckast. Rojek beskriver spökerierna på ett spännande och övertygande sätt ...”. 
Betyg 4 av 5. Mycket bra.
- Nils Ahnland, BTJ-häftet nr 19, 2020
”Cecilia Rojek har skrivit den spännande ungdomsromanen Poltergeisten, den första boken i trilogin Spöksyn. Vi följer 12-åriga Tuva som tillsammans med sina föräldrar flyttar in i det anrika och spöklika Stiernkranska huset i Gamla stan i Stockholm. Ny i stan kämpar hon med sin känslighet som ofta båda ifrågasätts och kritiseras. Men den leder henne ut på spännande äventyr, ger henne vänner för livet och stora insikter om sig själv.

Med sin stora känslighet, sin spöksyn, nystar Tuva fram hemligheter ur det förflutna som har efterverkningar i hennes nu. Poltergeisten kombinerar skräck och spänning med berättelsen om att ny i skolan och missförstådd av de flesta se sin egen kraft och till slut få upprättelse.

Cecilia skriver spännande, roligt och djupt inkännande om unga människors liv idag. Via smarta intriger och med en fantasi som få besitter blandar hon detta med historiska livsöden och övernaturliga fenomen. Allt leder till äventyr kopplade till både dåtid och nutid.”
- Elisabeth Croneborg
”Wow, vilken bra bok. Både en annorlunda och spännande historia, och vad som känns som ett perfekt språkbruk och ordval. Både tonåringsspråket och Dantes lite mer ålderdomliga. Elegant med alla små ledtrådar som är lagom kluriga för att man ska kunna pussla ihop den djupare historien om Eleonora. Jag tror att Tuvas funderingar och problem ligger många tonåringar nära.”
- Mats Bjerin
”Bra bok till de lite äldre, läsvana barnen inför Halloween och läslovet! Jag tänker från 12 år ungefär. Den är lite läskig till och från, men en bra story, mycket spöken och övernaturliga saker. Det som är bra är att författaren har vävt in relationer dels mellan huvudpersonen Tuva och hennes föräldrar, men även i skolan där det finns mobbare. Som vuxen är det nyttigt att få läsa om det från barnens perspektiv. Kul att det kommer en uppföljare i denna serie som heter Spöksyn.”
- Jenny Lindberg
Läs recensionen hos Omnible 
”Poltergeisten är verkligen en spännande bok med en intressant historia som blandar teman som spöken, mobbning och historia på ett bra sätt. Det ska bli spännande att läsa de kommande delarna i Cecilia Rojeks nya serie!”
"Spännande var den verkligen, till och med svår att lägga ifrån sig!"
- Agnes bokblogg 
Läs hela recensionen på Agnes blogg om böcker och läsning 
”Spännande, gripande & välskriven!"
- Jennies boklista
”Bra och spännande bok!"

Gustav 10 år: Vi har läst Poltergeisten och det är en spännande bok. Man vill inte sluta läsa. Den handlar om Tuva. Hon är 12 år och hennes pappa har fått jobb i Stockholm så hon flyttar dit med sin familj från Gotland. De flyttar in i ett hus i Gamla stan och det är hemsökt. Tuva hittar ett bräde som tillhört Eleonora Rask och man kan kontakta andar med det.Det är spännande att hon börjar i ny skola också. Det kan vara läskigt ...). (... Det är bra att det kommer fler böcker ...).

Philip 8 år: ( ... Jag tycker boken var jättespännande och lite läskig också ...).

AC (mamma): (... En fin första del som dessutom är fristående även om det finns en cliffhanger ...).
- Gustavsbokhylla på Instagram
”Spännande, kuslig, otäck och fin på en och samma gång. Klart läsvärd bok, som är den första och fristående delen i serien ”Spöksyn”. Jag ser fram emot nästa bok!"
- Barnboksprat